Toradja Kalossi Koffiebonen 250g
Reviews | Review toevoegen

Een volle, pittige koffie met een diepe, rokerige eerste slok. Daarna volgt een complexe smaak sensatie van een frisse bos en aarde-combinatie, eindigend in de volheid van zware, bittere chocolade met

Verzendkosten

€ 4,50 

€ 6,10
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De meest koffieplantages in zuidelijk Sulawesi zijn in handen van kleine koffieboeren. De koffie wordt op een hoogte van 1000 tot 1200 meter verbouwd in een
vochtige en welige omgeving. De boeren gebruiken voornamelijk organische bemesting, gemaakt van boomschors en het pulp van de koffiebessen. De bonen
worden verwerkt volgens de Wet Hull-methode, ‘Giling Basah’ zeggen ze in Indonesië. Met deze Wet Hullmethode winnen de bonen nog meer aan body en
karakter. Deze specifieke smaaksensatie zit ‘m in het proces dat de Toradja Kalossi na het plukken ondergaat. De bonen worden eerst lichtjes gedroogd, waarna de zilverwitte huid wordt verwijderd. Wat rest is een witte, uiterst gezwollen boon die vervolgens op de grond of patio verder dient te drogen. Een procedé dat uiteindelijk een bijna donkerblauw/groene boon oplevert. Het verkrijgen van de typerende aardse en fruitige tonen van de Toradja Kalossi vraagt veel aandacht, maar het resultaat mag er zijn!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.